Varför finns det så få roliga kvinnliga komiker?

”Ja, kanske för att det finns så djävla många dåliga manliga komiker som tar all plats?”

Jag gillar kaffe. När jag för ett par dagar sen satt i kallingarna och väntade på att en kopp färskt kaffe skulle rinna igenom min pruttande bryggare så passade jag på att läsa på ett oöppnat paket kaffe. Mmm, det stod en text på paketet söddö, på den sidan där man öppnar paketet. Get it? Det jag läste förde tankarna till citatet jag inledde med.

DSCN2396
Varför är det smartare att stödja kvinnliga kaffebönder snarare än manliga? Ja, kanske för att det finns så djävla många dåliga manliga kaffebönder som tar all plats?

Jag vet faktiskt inte vad zoega syftar på med den där apan trazanson-texten på paketet men det jag vet är följande. Om det hade stått så här i stället på paketet skulle PK-fittorna i det här landet explodera av ilska som troll i solsken:DSCN2396BBBBMmm, man får lite andra vibbar av det där va?  Visst påståendet kan vara sant, who cares, men är det inte viktigare att både manliga och kvinnliga ”kaffebönder” får det så bra som möjligt?

Jag gick in på zoegas sida för att kolla vad dom menar med att det är smartare att stödja kvinnliga kaffebönor. hehe en riktig snygg svart böna va? Jag har aldrig blivit upphetsad av en negertjej, har ni? Jag tycker inte negrer ser snygga ut och det är min subjektiva åsikt som jag står för. Jag skulle å andra sidan aldrig klaga på en neger som säger samma sak om vita. Det är en smaksak vad man tycker är snyggt och det behöver inte ha med rasism att göra.  Jag är ful som stryk by the way så den gubben går inte.

Det här läste jag på zoegas site:

”Ett sätt är att stärka kaffets framtid är att engagera fler kvinnor och unga inom kaffeodling som idag är underrepresenterade. 50 procent av alla som arbetar med kaffe i världen är kvinnor, men mindre än fem procent har ledande befattningar.”

Det är det här gamla vanliga FI-tugget att kvinnor måste ha ledande befattningar för då blir allt per automatik bättre. Varför inte glädjas i stället att det är fifty fifty som arbetar med kaffe? Det är ju jämställt. Nej, utan det måste vara chefspositioner så klart.

”Traditionellt har kaffeodlingarna drivits av män. Av historiska och kulturella skäl får kvinnor inte tillgång till utbildningsmöjligheter i samma utsträckning som män. Zoégas har därför som mål att minst 30 procent av de kaffebönder som utbildas i våra egna projekt ska vara kvinnor. Alla behövs för att säkra kaffets framtid.”

”säkra kaffets framtid”. Jo för om det inte finns fler kvinnor på ledande positioner inom kaffe-produktionen så kommer kaffet försvinna eller? Nej. Underförstått så är det bara män som just nu får tillgång till utbildningsmöjligheter men då är det konstigt att zoega sedan skriver:

”Kvinnor tenderar i större utsträckning än sina manliga kollegor att investera sina inkomster mer långsiktigt och ansvarsfullt. Kvinnornas inkomster återinvesteras i exempelvis jordbruket och odlingen, sina arbetare, sin familj eller någon sidoverksamhet för att stärka hushållets inkomst. Insatser som möjliggör fortsatt odling och säkrare försörjning. De arbetar dessutom ofta kooperativt vilket visat sig vara ett vinnande koncept för en hållbar kaffeodling.”

Med andra ord så menar zoega att män är helt dumma i skallen och kan inte driva en verksamhet korrekt trots den utbildning bara dom har tillgång till.  Men om nu problemet är att männen ”gör fel” så går väl det  att lösa genom att informera och utbilda även männen? Jag menar, det är ju knappast så att det bara är kvinnor som kan ”investera inkomster långsiktigt och ansvarsfullt”? Nej, enligt zoega måste det vara kvinnor som styr för män är helt inkompetenta och kan inte hantera pengar och är dumma i huvudet. Eller hur?

”Kvinnorna i Zoégas projekt erbjuds gratis utbildning i bland annat kaffeproduktion, ledarskap inom kaffeodling, kaffecertifiering, förtroendebyggande och självutveckling.”

Och igen, vänd på steken. Om det hade varit män som fick gratis utbildning och kvinnorna fick betala skulle det bli ett djävla liv på Gudrun Schyman-liknande karaktärer. Det här ser snarare ut som en självuppfyllande profetia av något slag. Zoega tycker att männen som bedriver kaffeodling är klantiga kukar som fittar bort alla pengar. Zoegas lösning är att enbart satsa resurser på kvinnor som om det vore omöjligt att lära idiotiska män i chefspositioner att sitta. Självklart kommer kvinnorna att bli bättre och bättre på kaffeodling i framtiden om det bara är kvinnor som får all utbildning gratis och all nödvändig info man behöver för att bedriva kaffeodling så effektivt som möjligt. Det är det jag menar med att zoega bidrar till en form av självuppfyllande profetia.

DSCN2397

Avslutningsvis. Minns ni MAX när dom gick ut och bjäffsade om sin mångkulturella satsning att kvotera in invandrare i chefspositioner? Jag äter aldrig hamburgare där längre och jag kommer bara i absolut nödfall handla zoegas kaffe i fortsättningen. Det är inte smartare att bara stödja kvinnor och fler borde göra som jag och sluta köpa produkter där det står sånt där djävla skit. Har ni era kukar i behåll eller kanske en känsla av vad som är rättvist? Sluta handla deras kaffe och promota deras FI-inspirerade fitt-satsning enbart på kvinnor. Satsa en kvinna i ansiktet med kuken i stället.

Avslutningsvis ger jag er den kvinnliga komikern som försökte förklara varför hon var dålig på stand up. Lyssna på alla obekväma fejkskratt i slutet av klippet.

 

Det här inlägget postades i Skitsnack. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Varför finns det så få roliga kvinnliga komiker?

  1. Dalmas skriver:

    ”Just det, vi måste ju kvotera in en kvinna så det blir lite jämställt i Bubba Shepherd Show. Men de är ju inge roliga…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *