Pommac-arslet och glass-negern

Hej, sötnoshörning!
Jag gillar nostalgi. Jag gillar gamla godispapper, burkar och andra nostalgitripp-aktiga saker.
Kexchoklad t ex var inslagen i folie och papper när jag var liten och inte bara en äcklig plastförpackning som man fläker upp som en fitta. ALLT har blivit plast. Allt har blivit skit också och smakar sämre (min subjektiva åsikt så klart men jag är säker på min sak). Detta så klart pga att företagen strävar efter att minska produktionskostnaden sååå mycket det bara går för att maximera vinsten, vilket inte  är fel i sig. Problemet är bara att jag som är gammal som bockstensmannen (och lika äcklig) MINNS hur det var innan ändringarna trädde i kraft och därför upplever en klar försämring av kvaliteten. Du som förmodligen inte har smakat en riktig guldnougat med den sträva nötiga 80-talssmaken kommer därför rycka på axlarna och fortsätta längst din väg av ignorans. I don’t blame you. Så gjorde jag också när min morsa pratade om sina 10-öres kolor när jag var liten. Jag trodde då att det godiset jag åt var det bästa, men självklart hade jag fel då som du har nu. Jag har nästan slutat att äta godis. Du kanske tror att det är för jag är en spännis och blivit hälsofreak på gamla dar? Nej, det är just av den anledningen att godiset jag växte upp med har ändrats så pass mycket! Jag känner att det inte är värt att proppa i sig 500 kalorier när det inte ens är speciellt gott längre.  Visst jag köper en turkisk peppar ibland eller ”lakritsstänger” (ni vet den som hade en neger på förpackningen tills pk-maffian fick dom att sluta med det) men that’s it.

Jag har en bok där det finns en massa foton på hur godis såg ut förr. Skaffa en sån du också om du vill ha lite bed time reading vetja. Eller bara sitt och googla fram bilderna för det var säkert så kvinnorna som skrev boken gjorde.

DSCN7323Han stoppar in en choklad i munnen på den där tjejen. Nu för tiden skulle vi aldrig se en sådan reklam för att porrskadade centrum mot rasism skulle klaga med motiveringen ”reklamen föreställer en vit rasistisk man som tvingar in en choklabit, formad som en svart kuk, i munnen på en rasistisk vit kvinna”.  Feminist-fittorna skulle böla ut att det var kvinnoförnedrande också och klaga på att det bara var en man och kvinna i reklamen. Varför så stereotypisk parbildning? Man kan faktiskt vara en kvinna som matar en kvinna med negerkuk! Då hade kanske feministerna blivit nöjda… eller då hade det ju blivit ”sexistiskt” om bara kvinnor visades upp. Ledsen, jag kan inte lösa deras problem att dom är hattiga och paranoida som fan.

DSCN7313Tänk om du kunde gå in i en kiosk och köpa en glass som var inslagen i det här roliga omslagspappret föreställande en black man?  Öppna glassen direkt i butiken i så fall så slipper du få gängdäng av ett gäng kulturberikare så fort du lämnar butiken. Bubba åt en rätt som hette ”gäng däng” när vi var och åt på en thailändsk restaurang för ett par veckor sedan (jepp vi gillar ”mångkulturmat”). Förr såg man inte rasism i att visa svarta på omslagspapper – man hade viktigare saker att tänka på.

DSCN7316Om en feminist slog upp tidningen och såg den här pommac-annonsen idag skulle hon sätta sin rabbitt-dildo i halsen och hennes adopterade invandrarungar skulle få åka på semester till hennes bögkompisar några veckor för att ”vila upp sej”. Det är väl inte omotiverat att hon går ut på stranden med ett gäng iskalla pommac, visar arslet och njuter lite? Och flaskorna var alltid glas vilket gjorde produkten mer exklusiva. Dåtidens konsumenter köpte inte 2-liters plastiga PET-flaskor och konkade runt på – det var glasklart deh.

DSCN7320En arg svart man som hoppar på någons huvud? Ja, det är vad det skulle klassas som idag och jag tror inte denna produkt finns kvar längre. När jag var liten fanns den och dom var goda.

DSCN7322Vill du pippa med thai-luder som heter Luk? Hets mot folkgrupp hade det klassats som om denna ask fanns i handeln nu för tiden. Alla barn skulle gråta för att deras PK-föräldrar hetsade dom att tro att det är ett brott mot mänskliga rättigheter att visa upp personer från andra länder på en tablettask. Vita går bra att visa – men kineser o dyl går inte så bra deh.

DSCN7317Den hette faktiskt käck förut och var godare ocksåh. Nu heter den ”kick” för att tillverkaren ville slå sig in på den internationella marknaden och bytte namn påt. Rolitt.

DSCN7319Jag skulle vilja ha en sån där TOY-tröja som dom där småungarna hade  på sig i den här annonsen från början av 70-talet. Kolla på tjejen längst till höger. Så skulle jag se ut när jag fick tröjan på posten efter att ha betalat 4 kronor och 75 öre för den!  Den här annonsen skulle nog t om F! godkänna om den publicerades i dagens läge. Det är ju bara tjejer med på bilden och ingen man får vara med. Eller dom hade nog hittat NÅGONTING som var fel med den, som att den glorifierade wet-tshirt-tävlingar eller nått. Säg det, jag vet inte vad sinnessjuka/slöa feminister kan hitta på.

DSCN7321Mmm man kan suga på Pelle Svanslös kulor ba. Ja, det är inget konstigt med det så klart. Asken som skymtas till vänster, viol, den var JÄVLIGT mycket godare när jag var grabb än den är nu. Nu smakar viol som avfallet från BTI-kemi – då smakade den… viol.

DSCN7324Fan va härligt det hade varit om man var pedofil förr i tiden. Dom visade baaarn som var blöta i håååret och låg nakna på stränderna och visa kuken osv. Ingen brydde sig på den tiden om, låt oss säga, en man som hette Max satt och runkade till bilderna. Och varför skulle dom göra det? O’boy låg i en plåtburk när jag var liten!

DSCN7325Smaken var säkert godare förut också men det minns jag inte i så fall. Brukar inte dricka O’boy ofta men det är gott med varm sådan till ett par färska limpmackor med en god ost och smör.

DSCN7318Salta katten (som Bubba felaktigt trodde hette ”svarta katten” förut) är ju god. Vissa av dessa tablettaskar, som Kalle Ankeh,  finns inte kvar längre.

DSCN7327Nej nu orkar jag inte läsa mer i denna nostalgibok men ni ska ha tack för att ni läste och ha en mysig fortsatt sommar nu Annica och Eva. Alla bilder jag har visat kommer från deras bok (bild ovan) så det är dom som har copyright på deh. Eller nja, alla bilder kommer ju i princip från nätet men skitsamma, jag driver ju inte denna blogg i vinstsyfte och tjänar pengar på den så ingen kan ju bli arg på mig för jag visar lite smakprov från boken.

Nu ska jag ut i solen iförd min TOY-tröja och äta en pippaluk och dricka pommac. Peace!

 

 

Uppdatering 8 augusti 2021: Den här fanns ej med i nostalgiboken av någon anledning så jag hade inte möjlighet att skriva om den. Här har ni ”Neger muffins”.
Det här inlägget postades i Skitsnack. Bokmärk permalänken.

6 svar på Pommac-arslet och glass-negern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *