Jonas Åkerlund är en hemsk människa?

Jag drar fram gammal skåpmat till denna korrekta observation. För ca ett år sedan kom Aftonbladet ut med en ful artikel där Jonas Åkerlund (SD) utmålades som en hemsk människa för han ”kallade invandrare parasiter” och sa att man skulle skicka tillbaka invandrare som begick grova brott så skulle ”mobbing upphöra”. Ja, det Aftonbladet inte spelade upp var så klart att Åkerlund i samband med uttalandet om ”slänga ut” förklarade att det var för att, och jag citerar:

”Om vi vill skydda både utlänningarna som finns här och oss själva och hela samhällssystemet så måste vi naturligtvis visa att den som beter sig fel – han åker ut.”

Att Åkerlundaren ville skydda utlänningar också hade Aftonbladet så klart inte med i sitt klipp. Men enligt aftonhoran är det så klart fel i vilket fall som helst att skicka ut någon som begår grova brott. Det kan dom tycka i sitt isolat.

Sen har vi det här med parasit-uttalandet. Ja, självklart finns det invandrare som är parasiter, svenskar också, men vad har det med människosyn att göra att man konstaterar att vissa utnyttjar bidragssystemet? Visst man kan bråka om semantiken, han kunde använt ett annat ord än parasit visst, snyltare, men måste man låta ALLA bo i Sverige för att vara en god människa? Han säger ju att han vill hjälpa på plats så många det bara går som har mest skyddsbehov, va e problem?
Jag lyssnade på ett färskare program än det aftonhoran lade upp och hittade då Jonas i en sändning runt 2009 har monolog om ”samma människovärde”.

”Alla har samma människovärde” – Jonas Åkerlund

Usch, vad hemsk han låter… verkligen. Så nöj er inte med expressens outdateade ljudklipp eller för all del mitt. Åkerlundarn har pratar fleeera timmar i närradion och då kan man klippa ut lite vad man vill och få det till vad man vill.  Sändningarna finns i sin helhet att ladda ned på radiosd.se och SD-arkivet. Visst det är aptråkiga program ibland, så man hellre lyssnar på färg som torkar och fnasar i kanterna, men då får du i alla fall en helhetsbild och en korrekt bild. Sätt på en kopp god te och snugga upp i soffan och mys och lyssna på lite radio-SD-program som är snart femton år gamla. Relevant va? Då kan du verkligen känna dig som en riktig EXPO-medarbetare…

Lyssna på hela om du orkar

Det här inlägget postades i Skitsnack. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *