Efterkrigstiden jättestor tidning part 2

Den var större än tabloid. Här kommer mer om minnesotatidningen från 27 mars 1947. Jag har fotat av några tråkiga och roliga artiklar och annonser från tidningen ni kan gotta er med. Klicka på bilderna om ni vill se större version, dumskalle.

En rolig seriestripp som gör narr av en kvinna som shoppar så kontot blir övertrasserat. Nu för tiden skulle serieskaparen få ett nackskott av feministmedia – 1947 skrattade alla gott åt den träffsäkra ”nidbilden” av en egoistisk uggra. Bättre förr i detta fall.

En jävla unge som eldar upp en INDIAN LORE-bok efter han frågat sin mamma om han fick studera den vid brasan där. En bok om indianers kultur och historia brände han, utan problem, i brasan. Alla skrattade åt den harmlösa skämtteckningen. Nuuu för tiden är det fejkindianer som sitter och bölar i aftonbladet TV om att det förut fanns en gullig tecknad indian på sitting bull-glasspaketet. Eldar du upp koranen i en liknande serie idag får du kanske uppsöka ett bårhus. Båtmasten kommer fällas över dig snabbare än du hinner säga sieg morfar.

Fel, jag såg knappt vad det föreställde först men han läser alltså i boken hur han ska göra röksignaler som indianer använder sig av. Det skulle ändå klassas som rasistiskt nu mera för han är vit och larvar sig med deras kultur. Han kunde lika gärna bränt den, det blir samma resultat. Ungen är rasist och har hemska fördomar. Han är indianhatare. Han approprierar deras kultur genom att göra röksignaler.

en miiiilk en cream corn. Maten var billigare förr i tiden. Man skulle vilja handla i den där fairway foods, åka tillbaka i en tidsmaskin. Köpa några toilet soaps för 21 cents och sen åka till 2023 igen och stoppa in dom i munnen på alla sossar och vänsterdrägg.

Ska du sula om dina skor så är det o sullivan som gäller. Nu för tiden är det rasistiskt att ha en känguru som talesperson men det fungerade utmärkt 1947.

Så trevligt. Den här annonsen är om en nyöppnad kemtvätt. Ser ni hur trevlig och hövlig ägaren Walter Benoy är? We kindly solicit your patronage. Nu för tiden… Bubba gick in i en thai-livsmedelbutik och skulle köpa en asiatisk bönpasta som heter Doubanjiang. Bubba frågade thai-fittan som stod i kassan om dom hade den. Hon tittade på mobilen som Bubba visade för henne där han hade slagit upp produktens namn. Fittan tittade på mobilen, hörde vad Bubba sa, sen gick hon iväg. Bubba trodde hon skulle hämta produkten men nej, hon bara ställde sig i ett hörn och pratade chipchopspråk i mobiltelefon. Hon ignorerade kunden Bubba totalt. Bubba bara la ner grejerna han redan hade plockat åt sig och got the fuck out of there. Sen skrev Bubba på deras Facebook att dom borde lära sig att inte babbla i telefonen när kunder ställer frågor. Då blev Bubba bannad från deras Facebook diiirekt. Jag har också handlat där och dom pratar i mobil medan dom slår in varorna som riktiga kinesluder. Ingen kindly solicit your patronage där inte.

En skratt-fnatt-sida från 1947. Man kunde tydligen skoja om feta damer. ”Det är jag som är damen” brukade en gammal bög en gång säga. Jaja allt kanske inte var roligare förr och eurocop fanns ju inte 1947 så…

Det fanns reklam för laxeringsmedel redan då. Den där gubben har en jävla handduk virad runt huvudet för han eller hon är så jävla förstoppad. Får en kuk i analen eller?

Det här är sånt som go viral nu för tiden. Två små björnar blir omhändertagna och matade med nappflaska av en snäll man… som i och för sig skjöt ihjäl deras mamma. Nu för tiden skulle han ha en happy doo doo-kanal på yt och tjäna pengar på det.

En trevlig halv ost. Öst måste det vara va? Hon föddes i Lillherdal 1864, i Sverige alltså. Man kan man köpa färilakorv i ICA Lillherdal. Alla i den dödsannonsen är nog döda idag. Vi kommer alla att dö. Hon bodde i knute township. Hon gifte sig 1892 med en man som hette Holvor P. Ost och levde på en jaevla farm i Knute i hela sitt liv. Kul. Mejre ost!

Det stod i tidningen när den här uggran opererade bort sin blindtarm som var infekterad. Hon opererade sig på Bethesda sjukhus och jag tog mig friheten att Googla hur den byggnaden såg ut så här har ni.

Det var på det sjukhuset hon fick sin klitta bortopererad. Ja sorry måste lägga in lite roliga grejer också ibland. Smaka bla?

REKLAM för motorolja. Ingenting att säga om det här.

Rubba in dig med Musterole om du blir förkyld. Rubba in kött med det ocksåh. Bättre än idag när negrer i Frankrike startade kravaller för en kriminell neger försökte döda en polis och fick skallen bortskjuten.

Pionjären Jonas Jonson som förmodligen kom dit och byggde upp samhället från grunden. Han var säkert från Sverige ursprungligen. Svenskar bygger upp och skapar välfärd men ”där niggrerna bor råder fattigdom, svält och kulturellt mörker”.

En till som dog där. Anetha Anderson. Anita från köttfärsfamiljen kommer ingen sakna dock.

Olaf Roisum hade en liten orkester som spelade på winger auditorium lördagen den 29 mars 1947. Var du där och lyssnade och spelade in med din iPhone så skicka gärna inspelningen till mig. Olaf dog 1984 tror jag det stod på en sida när jag gjorde research. Död.

Riktig knull och tutt-serie med en idiot som tror att läsken är gratis.

Peer pie dough (peter pie ass niggah). Skulle vilja smaka Jenny Lees spaghetti och slurpa i mig eller deras hemmagjorda cornflakes. Bisquick? Tomas Quick. Billigt på Alex affär där.

Det här är en gammal reklam för kelloggs rice krispies som bara hade funnits i ca 20 år 1947. Dom vill poppa sitt arselhål… i mjölk.

Den här torrjästen finns än idag. Kvinnan ska stå vid spisen och göra en äppelkaka till mannen som sitter i sin fåtölj och röker pipa och smuttar på en bisquick.

Dags att utse the village idiot. Nej, det verkar vara ett specialval där befolkningen själva fick bestämma om det skulle byggas en anläggning som distribuerade färskvatten åt ortens befolkning. Max 30 000 dollar skulle det kosta. Där var det riktig demokrati. I Sverige där emot i slutet av åttiotalet röstade en kommun, Sjöbo, nej till invandring och.. ja, ni ser ju hur bra det gick.

1988 gjorde Micke ”Svullo” Dubois narr av alla som gick omkring med mask för ansiktet för bara några år sedan under Covid-19-hysterin. Han kunde spå in i framtiden och se hur Sverige skulle bli. Kanske var därför han hängde sig?

Det var allt för den här gången, tjocke käfto.

Det här inlägget postades i Skitsnack. Bokmärk permalänken.

3 svar på Efterkrigstiden jättestor tidning part 2

  1. Andjay skriver:

    Mer av detta!

  2. Pasqua skriver:

    Verkligen, mer Amerikatt khantent

  3. Max Levin skriver:

    Roliga kommentarer om denna tidningen, roligt med Britta Ost från Snusstad m.m!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *