Homer Adamson 1947

Hos en bekant hittade jag en intresssnt amerikansk tidning från 27 mars 1947, the winger enterprise står det pån.

Öööö det var min kompis farmor som hade sparat tidningen av någon anledning för hon reste till Amerika på 40-talet och bodde i minnesota tror jag. Vila i frid, tidningshordern. I alla fall, jag älskar gamla grejer och därför var det här en riktig ”dyrgrep” för mig. Jag gillade seriestripparna som var i dagens mått mätt kvinnoförnedrande och förmodligen rasistiska. Snyft, stackars hemska människor, hur kunde dom leva med sig själva?

Den här seriefiguren hette Adamson på svenska och silent Sam på engelska. Kolla pån. Kolla.

Hmm, liknar inte den där snubben någon annan tecknad filur? Ja, för det är uppenbart att juden Matt Groening fick inspiration från den här Homer-figuren som faktiskt uppfanns 1920 av en svensk göteborgsgubbe vid namn Oscar Jacobsson. Så The Simpsons är i själva verket svenskt. Jo för det är ju så. Har turkar en gång i tiden plattat till köttfärs och stekt så finns det inte svenska köttbullar, då är det turkbollar. Samma borde ju i så fall gälla Homer då? Men PK-fittorna är inte konsekventa så nej, dom tycker nog inte Homer är en svensk ”uppfinning”.

Silent Sam var även en hemsk staty i North Carolina som vänsterextrema apor vandaliserade i samband med masspsykosen efter ”I can’t breath”-negern dog av en överdos. Statyn flyttades därefter så terroristerna vann, but I digress.

Det här är ju Homer, oj sorry, Adamson, i ett nötskal.

Homer, oj förlåt Adamson, drar i sig en majspipa och äger lite.

Varför är det ingen som berättar om den här karaktären som är roligare än Homer? Är det för Adamson har tre hårstrån och Homer bara två? Det här är ju en judisk konspiration för fan.

Jag ska återkomma med ännu en artikel om denna härliga 1947-tidning framöver. Tills dess… mmmm gå och sug på en svensk köttbolle.

Det här inlägget postades i Skitsnack. Bokmärk permalänken.

6 svar på Homer Adamson 1947

 1. Andjay skriver:

  Detta är Fakta
  Detta är Sanning

 2. Pasqua skriver:

  Mycket intressant och aegande inlägg

 3. sprk0 skriver:

  100%

 4. Max Levin skriver:

  Den här tjommen minns man ju, var väl med i Lilla Fridolf o dyl och härjade, riktigt roliga grejer där han säkert skulle sota skorsten på egen hand och blev en hottentott som resultat.

 5. exmo skriver:

  Homer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *