Lika för alla

För ett par dagar sen kunde jag läsa i skvallerpressen att ”Sarah Sjöström krossade allt motstånd i finalen på 100 meter fjärilsim” och att hon hade slagit ”världsrekord” och krossat motståndet.

varldsrekord2Skeptisk som jag är så kollade jag upp om det verkligen var korrekt och fick till min förvåning fram att hon inte alls har slagit världsrekord utan bara ett internt rekord för specifikt kvinnor. Ska det vara så? Hon har alltså inte slagit världsrekordet på riktigt utan var ca 7 sekunder för långsam (en man har världsrekordet).
Det samma gäller årets ”bästa kvinna” i Stockholm maraton som blev slagen av 14 män. Trots det basunerade pressen ut att hon ”vann”. Öööh, hon kom ju på femtonde plats?

Sluta att särbehandla och diskriminera kvinnor. Alla ska tävla på samma premisser och få lika lön för lika arbete. Då rimmar det illa med denna ”positiva” särbehandling som får mig att tänka på handikapp-OS där mongon måste få ett eget OS för att dom inte kan vinna mot ”normala” idrottsmän- och kvinnor.   Om nu könet är en social konstruktion så sluta gruppera och göra det enklare för kvinns att slå ”rekord”. Låt kvinnorna tävla mot männen i OS alla grenar och alla tävlingar som finns. Eller det kanske du inte törs?

varldsrekord

Det här inlägget postades i Skitsnack. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *