Varningstexten på snusdosorna

Sverige är fantastiskt. Sverige är ett PK-land där allt farligt, nästan, ska ha tydliga varningar att saker och ting kan skada hälsan. Eller som i detta fall att det skadar hälsan.
I flera års tid har jag haft nöjet att snusa snus i form av ekorreblöjor. Det har alltid funnits en varning på paketet som fram tills nu varit någorlunda saklig och sann. Det stod så här:

foresnus

Klassikern med ”korrekt” varning

KAN skada hälsan stod det, vilket är helt korrekt. Det är inte säkert att man blir skadad av skiten men kan förstås bli det. Det där var en korrekt varning som t om jag kunde acceptera. Dock lite inkonsekvent att ha en sådan varning eftersom det inte finns på andra livsmedel som också är ”beroendeframkallande” som fan och skadar hälsan. T ex gooodis i många former som fräter sönder tänderna och chips som tjocksmockar smäller i sig så dom får rulla till skolan. Är inte det skadligt också?
Men döm om min, inte direkt förvåning, när jag i dagarna upptäckte att varningstexten hade blivit ändrad på alla snusdosor och tuggtobak. Den ser ut så här nu:

eftersnus

Nya skrämselpropaganda-varningen

Mmmm visst. Nu påstår dom bara att ”det skadar hälsan”, punkt slut. Ska man ha sånna här varningstexter så varför inte vara konsekventa och ärliga. Det ska stå kan skada för det är inte säkert att det skadar ett smack och man kan snusa tills man blir 90 år utan problem. Det är ärligt. Och på vilket sätt kan det skada? Det preciseras inte. Ja, man kan få tjall på sitt tandkött kanske i värsta fall och nikotin är blodtryckshöjande tror jag vilket kan leda till sjukdomar i värsta fall. KAN – det måste inte förstås. Du kan också få en jävla blodpropp av att äta ostbågar och dricka coca-cola varje dag som ett fatso. So what?

foreeftersnus

Ändra texten till originalet och ändra även så cigarettpaketen får ”kan skada hälsan”-varningen så får missbrukaren själv avgöra om han vill ta chansen.
Jag kommer fortsätta ”ta chansen” och njuta så länge jag bara kan. Du kan fortsätta ha ett torftigt liv i 100 år och hålla dig borta från allt skadligt men det tänker inte jag göra, bucko.
Varningstexter hjälper inte ett skit och om dom verkligen brydde sig om ditt väl och ve skulle alla skadliga produkter förbjudas på studs. Men är det förbjudet? Nejdå. Det finns inte ens varningstext på den starkaste jävla spriten på systembolaget så vad fan är problemet?
Dom kommer också börja med ”skräckbilder” på skrumpna lungor och döda personer som pryder cigarettpaketen. Det kommer säääkert avskräcka jättemycket i den värld vi lever i där femåringar surfar runt och tittar på likbilder och när ISIS skär av huvudet på folk. Lycka till, grabbar!

Det här inlägget postades i Skitsnack. Bokmärk permalänken.

2 svar på Varningstexten på snusdosorna

  1. KarstenKarsten Karstensson skriver:

    Som sagt så skadar allt hälsan. Socker ökar blodtrycket också och när man snusar kan man ofta småäta mycket mindre socker.

  2. Ricins pojkvän skriver:

    Så jävla löjligt av dom nöh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *