Jag bryr mig så mycket om dej

Det kan inte skaaada. Inbitna äcklen som tror på healing, chakran, homeopati och annan pseudovetenskap brukar ofta komma med sitt ”det kan inte skaaada om man troooor på nått och är lite positiv och öppen”. Men grejen är att det visst kan skada, det kan skada dig så jävla mycket så du TJOG (dog). Ta t ex nyss avlidne Steve Jobs som trodde på en värdelös pseudovetenskaplig behandling som fick honom att avstå från en RIKTIG operation. Han kunde opererat sig när dom (riktiga läkarna) hittade hans cancer ca 2003 men han valde att behandla sig med en massa SKIT i stället, nån speciell verkningslös diet bland annat som han trodde mer på. Att tro på en massa ovetenskapliga bluffbehandlingar som ”ba känns rätt” kanske inte skadar om du har en snuva, men om du har en riktig sjukdom som Steve Jobs, då är det gonatt. Nu kanske jag framstår som en tråkig sluten skeptiker i alla flower power-ögon men jag är enbart en glad och öppen realist som inte tror på vad som helst bara. Framkommer det adekvata vetenskapliga belägg för att en ”skit-behandling” fungerar så är jag beredd att ändra mig om den, men det räcker inte med anekdoter och felaktiga kalle-anka-experiment. ”min mamma kände att hon mådde lite bättre när hon testade healing” räcker liksom inte, tjabo. Så är det någon som är positiv och öppen så är det jag, för jag är beredd att ändra mig om saker som visar sig ha förankring i verkligheten – flowerpower-nissarna som bara tror på vad som helst ändrar sig i regel aldrig innan det är för sent. Jobs gjorde operationen efter några år, det blev då ett större ingrepp, men tyvärr för sent. Han skulle kanske varit i livet idag om han inte trodde på den där ”positiva” alternativbehandlingen till att börja med. Nej, fy fan, RIP på dej din kreativa skrotnissesnubbe, det var synd att du dog. 🙁

Det här inlägget postades i Skitsnack. Bokmärk permalänken.

8 svar på Jag bryr mig så mycket om dej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *