Kråknäbb, trippelkrock och Otis

Jepp, låter som en titel till en Stefan & Krister-buskis.

White trash i England hittade en kycklingfot i kycklingfilén från Lidl och blev FÖRVÅNAD! Bra, där. ”Vi går till Lidl” kan dom sjunga, men vi normalbegåvade vet ju att det inte är direkt toppkvalla på varorna där. Det är som när ditt barn sitter i sandlådan och gräver fram en kattbajskorv som någon oansvarig utekattsägare orsakat – det är inte news worthy, inte ens om ditt barn slickar pån.

Hörrödu… Ska jag slå dig på käften?

”En dog i trippelkrock”

Nu kommer den sorgliga nyheten – sitter du ner just nu? Söndagen den 13 juni 1976 så avled en medelålders kvinna i en trippelkrock på E4 en mil söder om Nyköping. DN publicerade dagen efter en liten artikel om händelsen som jag nu, några år senare, bjuder dig på.

Hoppas det inte river upp känslor för det är too soon. Det var en gammul bil där, det ser man. Bredvid artikeln om trippelkrocken fanns en annan intressant notis om hur många ”trafikdöda” det blev 1975. Statens rättsläkarstation med Gerhard Voigt i spetsen hade gjort en grundlig genomgång av oklycksstatistiken. Alla kalenderbitare sitter på helspänn. Spoiler alert, det var enligt studien hela 560 st döda!

När jag använde Google för att kontrollera uppgiften stod det 1172 st döda 1975, inte 560 st. Så nu undrar jag om det var Gerhard som hade tittat lite för långt ner i brännvins-flaskan när han utförde genomgången eller om det är Google, med judarna i spetsen, som idag ljuger och överdriver.

Vad säger Gerhard om det?

Tyvärr dog Gerhard Voigt 2008 så jag kan inte ringa honom och kolla varför han var så djävla rolig.

Alla kommer att dö. Taskigt av DN att lägga notisen ”God sikt – bra väg – många trafikdöda” bredvid trippelkrocken som att mocka dom inblandade, ”vilka klantarslen ni är som krockar när det är så bra väg och god sikt.”. Vila i frid Gerhard o-och den medelålders kvinnan ocksåh.

Vi kör lite reklam på det. Skaffa ett NK-konto eller ett NK-kontrakt (sug på den) så kan du köpa en färg eller svart/vit tv lagom till sommarolympiaden 1976. Du kan typ slå ihjäl någon med en tv från den tiden som vägde 20 kg, lika mycket som min dubbelhaka alltså. Sommar-OS 1976 anordnades i Montréal i Kanada. Sverige fick 4 st guld där:

Rolf Edling, Göran Flodström, Leif Högström, Hans Jacobson och Carl von Essen – Fäktning, värja lag
Anders Gärderud – Friidrott, 3000 m hinder
Bernt Johansson – Cykel, landsväg
John Albrechtson och Ingvar Hansson – Segling, tempest

Bubba från retrobubba säger att hans personliga favorit är Telefunken 624, 20 tummaren där. Jag får kila ner och köpa en till honom snabbt nu innan jag får en tv i skallen.

”Otis, plug it in”. Från filmen Henry: Portrait of a Serial Killer

2795 SEK år 1976 kunde köpa lika mycket varor och tjänster som 15140 SEK år 2022 mätt med konsumentprisindex. Det var lyx med andra ord – ingenting man gick ner och köpte på en kafferast med Bang och lufsen.

Det här inlägget postades i Skitsnack. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *