Basket case

Wooooeeeeh! Det handlar inte om djuret i filmen basket case det handlar om att

Noel Filén-Hammarström spelade elitbasket för damer som Moa.
Nu satsar 19-åringen på att bli den förste transatleten inom svensk basket

Transpersoner som utövar sport på elitnivå blir ett allt vanligare fenomen inom svensk idrott.
I april 2018 meddelade SDHL-spelaren Denise Reuterström att han var transsexuell och numera går under namnet Leon.
Nu har Noel Filén-Hammarström genomgått samma resa. Filén-Hammarström hette Moa innan han valde att inleda könskorrigerande hormonbehandlingar.

Dags att spika igen fillingarna.

– Jag satt bara och grinade i bilen. För det var inte det jag ville. För det räckte inte till, helt enkelt. Då fattade jag nog att nästa säsong är min sista. Den måste vara det, säger Noel Filén-Hammarström.

Han vill byta kön som morsan i köttfärsfamiljen byter trosor. Ett par gånger i livet.

men Filén-Hammarströms funderingar kring sin könsidentitet gick längre bak än så. Mycket längre.

Skiter i hans funderingar. Det är som tvångstankar som personer med schizofreni har. ”någon har opererat i min hjärna”, ”kaffe kaffe”, ”jag är egentligen en kvinna/man”.

Konstigt. För ena sekunden säger ju dessa joppar att det inte finns kön alls och att det är en social konstruktion. Hur fan media å andra sidan lyfta fram den där mannen som att han gör något sunt? Säg åt honom att det inte finns kön och att han kan byta kön till ingenting. Ba operera bort hela könspaketet på honom och ta med tarmpaketet också så han slipper bajsa i framtiden. Det år är en social konstruktion att ha ett rövhål nämligen.

– Från fem-sex års ålder visste jag att det inte kändes rätt

Nej, det är därför man inte ger fem- sexåringar rätt att fatta viktiga beslut. Vill inte låta som Kjell men om man är på en femårings nivå med livlig fantasi kanske man bara ska koncentrera sig på roliga saker som barn gör. Bli våldtagna av sin granne Kjell och äta godis. Inte sitta och filosofera över kön. Jävla fruitcake.

Så det som för 20 år sedan skulle vara ett dåligt aprilskämt är nu vardagsmat i media. Hela skiten är ett skämt.

Han är säkert en schysst person och sådär men vafan har fått na’ att börja fantisera om att han har fel kön? Han och han. Förmodligen är det så att ingen nu för tiden säger till på skarpen när skitungar börjar bjäbba om sånt där. Nej, dom uppmuntrar ungar till att ha fantasiter som inte har förankring i verkligheten. Som att säga till en schizo som tror han är Napoleon att ”ja du är det, du ska få en operation så du ser exakt ut som honom, e-eller som DU menar jag, gjorde… Eller gör!”. Usäkta usäkta! Sluta gärna upp med det. Barnen faar illa. Som i exemplet ovan. Det här är hets mot någon slags folkgrupp säkert och jag ber verkligen om ursäkt. Men jag heter Adolf Hitler så det är honom justitiekanslern får åtala. Jag har ingenting med Adolf att göra för han finns inom mig och bestämmer vad jag ska skriva. Jag har ingen makt över min identitet.

Det här inlägget postades i Skitsnack. Bokmärk permalänken.

4 svar på Basket case

 1. Jesus Kristersson skriver:

  Klockren krönika Sadulisten. Du är i klass med Sveriges Voltaire -Jonas Thente.
  En fantastisk synvinkel på detta synnerligen allvarliga och kraftigt ökande problem inom svensk idrott. Vart ska detta sjuka påhitt sluta? Kanske kan tillochmed jag som är en lagom tjock man på några och de trettio göra karriär inom svensk bollsport för kvinnor.. jag har inte sprungit sedan jag blev jagad av polisen för snart 20 år sedan.. men min maskulina kroppshydda skulle onekligen göra mig överlägsen de flesta av mina motspelerskor. Nu är jag inte såpass driven att vinna att jag skulle skära av min kuk, köra i en köttkvarn och stoppa opp resterna i fittan på Anita, så jag kommer att förbli en manlig medelmåtta. Tanken var dock ytterst intressant. God jul önskar Jesusbarnet Kristersson

 2. xmo skriver:

  Mmh om man bah babblar om kaffe hela tiden så är deh ju något fel.

  • Sadde skriver:

   Aa om nån varje dag i 10 års tid går in på ett klotterplank och skriver kaffe kaffe så verkar det inte stå rätt till med den personen.

 3. Götaren skriver:

  Något sjukt händer i våra svenska idrottsförbund. Det var ett uppdrag granskning-avsnitt eller vad det heter om en liten tjej som inte fick vara med i ett fotbollslag för pojkar enbart på grund av att hon var tjej, men gråt då för i helvete. ”Det är gammaldags med pojk- och flicklag”, samtidigt finns det heller inte några kön, ah alla är totalt förvirrade och dumma i huvudet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *