Ägda expressen försöker stoppa meningsmotståndare

Expressen och DN har under den senaste veckan fört en uppskruvad kampanj mot gruppen Granskning Sverige… hatgruppen 🙂
ALLA youtubekanaler som är kopplade till Granskning Sverige har raderats på ett bräde. Alla klipp som har med Granskning Sverige att göra blir anmälda och tas bort per automatik utan någon prövning i sakfrågan. Ja, vi visste ju innan att Google kan göra vad dom vill och att det inte är yttrandefrihet på youtube, men så här är det. Svepskälet Expressen och DN använder sig av för att få bort klippen är upphovsrätt. GS använde skärmdumpar i sina videoklipp där man kan läsa lite text som tidigare hade publicerats på expressen och DN. Men 99% av innehållet som GS publicerade på yt var deras egna upphovsrättsskyddade ljud. Så tror man detta handlar om upphovsrätt är man efterbliven. Expressen och DN vill helt enkelt inte att klipp där deras medarbetare blir totalt ägda skall finnas publicerade på internet. Så enkelt är det. Om det GS gjorde klassas som upphovsrättsintrång så skulle varje tidning i världen vara nedstängd vid det här laget. Expressen också.

När expressen själva gör så här är det ok.
När nazisterna på GS gör liknande:  upphovsrättsbrott enl expressen o DN

Det är ok att citera och är det motiverat får man ha en hel del text som i exemplet ovan där expressen i dag publicerade skärmdump på NMR:s hemsida där man kan läsa en massa upphovsrättsskyddad NMR-text. Det är ok, don’t get me wrong, expressen fick göra så. Men det fick GS också göra. Hyckleri av expressen att anmäla GS. Expressens syfte verkar som sagt enbart vara att tysta GS.
Är du intresserad så sök på Granskning Sverige och kolla på deras klipp om det finns kvar några. Vissa av GS intervjuer var bra mycket bättre än mainstream media klarar av att prestera. Kanske därför GS blev nedstängda med buller och bång.
Expressen är verkligen som bullyn i baksätet. Ni vet den där mobbaren. Han sitter i baksätet. Han drar sin lillasyrra i håret när inte mamma och pappa ser det. Han gör det igen och igen. Sen, när lillesyrra blir lite förbannad pån och ger honom en liten knäpp på nosen… då bölar han och skvallrar till mamma och pappa direkt. ”hooon slåss det får man inteee *snyft*”. OK, dålig jämförelse kanske för GS har inte gjort någonting fel alls i detta fall! Lågt av express-DN att hota med advokater och att försöka sätta munkavle på GS bara för dom inte kan bemöta deras frågor. Expressen har tidigare försökt få bort GS klipp med lögner om att GS bröt mot andra regler men utan resultat. Då helt plötsligt drar expressen fram upphovsrättskortet och missbrukar det. Lågt.  Ta debatten i stället.
Jag är inte emot upphovsrätten bara för det inte. Det är helt ok att komma med legitima anmälningar mot någon som stjäl material rakt av. Men GS kommenterar materialet och har långa intervjuer med reportrarna som författat det. GS tar inte en artikel och lägger i en video i syfte att expressen ska förlora läsare. Ingen tror att någon går in i yt-klipp för att läsa tidningsklipp. Så det här handlar om att expressen och DN på detta sätt vill rädda sina medarbetare som figurerar i GS-klippen o gör bort sig.

Du kan lyssna på det här roliga klippet där ”Johan Andersson” på GS ringer till David Baas, expressen, och ”terroriserar” honom med frågor:

Låt GS yttra sig nöh. Sprid deras klipp om du orkar och lär dig att ta debatten. Det är bättre än att lära sig att klicka på en ”anmäl”-knapp så fort du känner dig ägd av innehållet. Och om någon i GS läser det här: Ha aldrig med ett uns av fulmedias material i era klipp så kan dom inte komma åt er på det sättet. Men å andra sidan så kommer kanaler snart stängas ned bara på ren misstanke att den styrs av ”rasister” el dyl så det är för sent. God natt Sverige.

GS har lagt ut allt sitt material på https://danowskysv.com/
(siten lär vara bortplockad snart så ladda ner)

Det här inlägget postades i Skitsnack och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *