Helldogs Harakiri-bajskorvar

Det finns en man som säljer korv med bröd och äcklig hamburgare vid Gamla Stan till förbipasserande fylltrattar, med bedövade smaklökar, som förmodligen heter ”Ricim Torskrygg Ultra”. Han har inte låda på magen om man säger så. Hans affärsidé är enkel. Köpa in billig skitkorv och Sibyllaburgare från axfood och sälja för 50-100kr/st…typ.  Han är väldigt framgångsrik och det ska han verkligen ha cred för hur han utnyttjar äckliga fyllon som tappat omdömet av billig blask-öl på ja lion bar kanske intill hans skit-korvvagn.

Men en sak gillar jag inte. Ih-ih-ih-ih. I ett videoklipp som jag hittade på nätet ser man korvburgargubben göra i ordning en hamburgare till en kund. Samtidigt försöker ett stolpskott äta upp en ”Harakiri-korv”, en slags korv, och misslyckas så pass att den starka såsen (det är bara såsen som är stark, korven är en standard-korv) hade runnit ned på en kontaminerad yta. Det var spott i såsen. Korvgubben tog då sin stekspade och skrapade upp spottsåsen som var kontaminerad och smetade den sedan på hamburgaren han höll på att tillreda vid grillen. Man ser senare i klippet att han serverar hamburgaren med spottsås till en full, trevlig, kund. Korvgubben hade lika gärna kunnat lagt en loogie (spott) i burgaren.
Korvgubbens beteende uppmärksammades först i ett klipp på Youtube men så fort korvgubben fick nys om klippet så gick han snabbt in och anmälde klippet för upphovsrättsintrång.

Det var så klart inte det han brydde sig om primärt utan snarare att videon tydligt visar att det är han som bryter mot reglerna. Man serverar inte hamburgare med uppskottad sås som en kund spillt ut på en oren yta där personer kletar runt med sina bajsiga svettiga händer o dyl.
Som tur var så hade någon sparat videon och la upp den på ett annat ställe. Den ligger fn här (om den också är borttagen så vet du varför). Jag har tagit några stillbilder från videon i fråga för att ni ska få se vad Korvgubben gjorde. Han ser för övrigt lite ut som Jason i skräckfilmen Fredagen den trettonde när han har på sig den där masken.

Lika som bär?

Så här gick det alltså till när han betedde sig illa mot en trevlig skäggig kund som hade köpt en hamburgare till överpris:

Korvgubben böjer sig fram och skopar upp den kontaminerade såsen

Stekspaden med sås på väg till hamburgare…

Korvgubbe smetar gamla såsen på hamburgerköttet han håller på att tillreda till kund (i bakgrunden ser man killen som inte pallade trycket att äta den starka såsen (korven är inte stark i sig).

Korvgubben har nu smetat gammal sås på en hamburgare och hoppas att ingen såg när han gjorde det. Men tyvärr föll han på eget grepp då han filmar sin verksamhet med en webbkamera.

Korvgubbe serverar spott-hamburgaren till en trevlig, förmodligen full, skäggig man.

Det här gjorde han. Han har så klart all rätt att lura pengarna av idioter som den där Ricim jag talade om inledningsvis och jag klagar absolut ingenting på det. Som när korvmannen tryckte ner en liten killes händer på sitt stek-bord för han inte kunde bete sig. Fine. Jag gillar att vara elak jag också. Men spotta i en hamburgare skulle jag aldrig göra. Ej heller smeta gammal sås på mat och servera det till en bussig kund. Det där är det skärpning på. Jag skulle inte köpa en korv av den här mannen om jag så fick betalt för det.

Det här inlägget postades i Skitsnack och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Helldogs Harakiri-bajskorvar

  1. GatNegro skriver:

    Håller helt med! tycker även att den där ”Ricim” bör se upp med att handla där i fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *